Speciaal voor kinderen biedt Leonie ook doelgerichte coaching met paarden aan in de vorm van de Pony Power voor kids-cursus, Anders Leren met Paarden en de Horseboy-methode.

 

Op de vorige pagina heeft u kunnen lezen welke methoden er gebruikt kunnen worden bij volwassenen. Maar ook bij kinderen kunnen deze methoden worden ingezet, afhankelijk van de vraag en doelstellingen die gevraagd zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de lessen ‘Natural Horsemanship’, want ook voor kinderen is het bijzonder leuk en leerzaam om de paardentaal beter te verstaan en meer inzicht te krijgen in de eigen manier van communiceren.

 

Wanneer er meer nodig is dan een betere en leuke communicatie met het paard ontwikkelen, dan zijn er de Pony Power voor kids-cursus, de Anders Leren met Paarden-methode en de Horseboy-methode. Deze methoden zijn gericht op het ontwikkelen van emotionele, cognitieve en senso-motorische vaardigheden, waarbij zelfs vakken als rekenen en taal op een bijzonder leuke manier kunnen worden aangeleerd. Hieronder volgt verdere uitleg.

 

Pony Power cursus voor kinderen

Tijdens de lessen van Pony Power voor Kids wordt gewerkt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, het omgaan met emoties, het aangeven van grenzen, samenwerken en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. De directe feedback van zowel het paard als de coach maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van uw kind. Door te doen, te ervaren en te beleven zullen de kinderen groeien als persoon. De vaardigheden die zij leren zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven.

 

De cursus ‘Pony Power voor Kids’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en bestaat uit 5 cursusdagen, waarvan elke dag 2 uur duurt. Ook is er een terugkomdag (van 2 uur). Een werkboek en diploma zijn bij de cursus inbegrepen.

Neem ook eens een kijkje op: www.ponypowervoorkids.nl.

 

Anders Leren met Paarden
Anders Leren met Paarden is een methode die kan worden ingezet voor kinderen van de basisschool vanaf groep 4, waarbij de traditionele auditieve manier van lesgeven niet (voldoende) aanslaat bij de manier van leren van uw kind. Hierbij worden de kinderen gecoacht met behulp van paarden en leren zij op een visuele en gevoels (kinesthetisch) manier allerlei vaardigheden als (werk)woordspelling, klokkijken, rekenen en tafels maar ook hoe ze negatieve gedachten voor zichzelf kunnen leren omzetten in helpende gedachten. Deze lessen kunnen worden samengesteld in samenspraak met de leerkracht van uw kind, omdat deze vaak goed weet aan welke werkpunten of ontbrekende lesstof er precies gewerkt kan worden.

 

De HORSEBOY-methode

Ten behoeve van het coachen van kinderen met behulp van paarden, heeft Leonie tevens het eerste deel van de HORSEBOY-methode gevolgd. Deze methode richt zich op mensen met een diagnose binnen het autistisch spectrum, ADD, ADHD, angststoornissen en andere neuro-sensorische diagnoses.

 

De HORSEBOY-methode is ontwikkeld door Rupert Isaacson en is onder andere bedoeld om een effectieve interactie en communicatie tot stand te brengen. De deelnemer leert contact te maken met de buitenwereld met behulp van het paard, specifieke bewegingen die de leercentra van de hersenen stimuleren en door gebruik te maken van een natuurlijke omgeving zonder negatieve zintuiglijke prikkels. Op deze manier wordt niet alleen de communicatie bevorderd - ook kunnen we deelnemers helpen om sociale vaardigheden, fijne en grove motorische vaardigheden, lezen en schrijven, rekenen en zelfs kennisvakken en talen te ontwikkelen.

 

Afhankelijk van welke behoefte er nodig is bij uw kind, kan de HORSEBOY-methode tevens worden toegepast tijdens de Pony Power voor kids cursus, het Anders Leren met Paarden of bij het werken aan persoonlijke doelen tijdens de dagbesteding op de zorgboerderij.

 

Interesse?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Leonie Rietveld via leonierietveld@zonnet.nl.Vermeld daarbij om welke cursus of lessen het gaat en vermeld uw naam en contactgegevens.

 

Tekstvak: kindercoaching met paarden

Doelgerichte coaching van kinderen met behulp van paarden