Tekstvak: De paarden

De paarden op de zorgboerderij zijn een onmisbare hulp!

De paarden moeten dagelijks gevoerd worden, hebben behoefte aan een schone leefruimte en houden op zijn tijd van een flinke poetsbeurt. Door het voeren en verzorgen van de paarden leren de zorgvragers een stukje verzorging en verantwoordelijkheid nemen voor het dier en voor zichzelf. Door het natuurlijke gedrag van het paard is het ook een geweldig hulpmiddel in de begeleiding en persoonlijke ontwikkeling van de zorgvrager. En niet alleen voor zorgvragers maar ook voor anderen. Wilt u hier meer over weten, kijk dan eens naar onze ‘Coaching met paarden’-pagina.

Hieronder stellen wij de paarden en pony’s van “Tro Tardi” voor...

SENNA

Senna is ook een KWPN-er merrie en staat het liefst dag en nacht buiten. Senna wordt ingezet voor het werk op de zorgboerderij en is tevreden zolang ze niet hard hoeft te werken en tot haar oren verwend wordt! Senna houdt van aandacht en, net als ieder ander paard, van lekkere hapjes. Het is een paard met een groot hart en een geheel eigen karakter. Voor de zorgvragers is Senna goud waard...

AMOS

Amos is een stoere, zwarte KWPN-er ruin. Met zijn 1 meter 75 is hij de grootste van alle viervoeters op de zorgboerderij.

Amos is een ondeugend paard maar houdt ook van hard werken. Zo werkt hij graag met Leonie in de bak en is het een plaatje om te zien wanneer hij vol energie de bak door stuitert!

DANNY

Danny is een echte Irish Cob en blinkt uit door twee hele bijzondere kwaliteiten, namelijk zijn grote stoere maar ook lieve uitstraling én zijn eigenwijsheid. Het is een fantastische boef van groot formaat maar met een klein hartje...

FRED

 

Fred behoort tot de kleinste pony’s van de hele zorgboerderij. Fred is namelijk een lieve, kleine, schattige en héél ondeugende Shetlanderpony met een ontzettend hoog knuffelgehalte. Fred vind het heerlijk om alle aandacht te krijgen!

 

Dankzij Fred kunnen ook onze kleinste zorgvragers kennis maken met het verzorgen en rijden van paarden!

FIEN

In april 2017 is Fien op onze boerderij geboren! Zij is het veulen van Jazzybelle en een ondeugende en ondernemende dame!

Vrolijke viervoeters …

BLUE

Dit is onze Blue. Het is een stoer en sterk paard en wordt ingezet voor de begeleiding van de zorgvragers.

HOPE

Deze mooie bruine merrie heet Hope!
Met haar bijzondere uitstraling en zachte karakter is het een echte hartendief en maakt het onze Hope bijzonder geschikt voor het werk op de zorgboerderij.

GIZMO

En dan stellen wij Gizmo voor!
Hij is een superbrave kruising (Tinker) die al wat ouder is en hier geniet van de rust, ruimte en de aandacht van alle mensen op de zorgboerderij die hem verzorgen en berijden.